Groepsindeling

Ons dames/meidenteam is grofweg te verdelen in twee groepen: meiden die ambitieus zijn en voor topprestaties trainen (10-12 uur per week) en rensters die fietsen gewoon heel leuk vinden, graag in een groep trainen, maar niet iedere weekend een landelijke wedstrijd willen rijden. Voor alle rensters geldt: plezier in het fietsen is de enige weg naar prestatie en voldoening. Het team is overwegend jong, maar er worden steeds meer senioren (18+) lid van WV Eemland.

Trainingsaanbod

We bieden onder begeleiding groepstrainingen aan op dinsdag, donderdag en zaterdag. We wisselen lange duurtrainingen af met gerichte interval- en wedstrijdtrainingen. Iedereen krijgt persoonlijke aandacht van het begeleidingsteam. Renners in het hoogste niveau worden in sommige gevallen door ons doorverwezen voor specifieke testen, trainingen, blessurepreventie en behandeling en voedingsadvies.

Trainingskamp

We organiseren 2x per jaar een trainingsweekend voor de hele groep. Bij de A-groep staat er aan het eind van het weekend soms wel 400 kilometer op de teller! Naast hard trainen en afzien is het kamp vooral ook heel erg gezellig en motiverend.

Wedstrijden

Bij WV Eemland kun je gedurende het gehele wegseizoen deelnemen aan trainingswedstrijden op dinsdag- en donderdagavond en zaterdagmiddag. Daarnaast schrijven we als team in op alle klassiekers in Nederland. Vaak gaan we samen naar criteriums.

Net beginnen?

Als je wil beginnen met wielrennen, heb je ongetwijfeld heel veel vragen.

  • Welk materiaal moet ik aanschaffen?
  • Hoeveel moet ik trainen?
  • Hoe regel ik inschrijvingen en licenties?
  • Kan ik wielrennen en school combineren?
  • Etc. etc.

Meer weten? Stuur een mail naar tc@wveemland.nl .