Alles wat je wil weten over de koersen. Waar worden ze gereden, hoe kan je meedoen en wat heb je nodig.

Wielervereniging Eemland is een wedstrijdvereniging. We stimuleren onze renners daarom om lekker mee te doen aan wedstrijden. Dat kan al vanaf categorie 1, dus als je 8 jaar bent. Het begint heel laagdrempelig in de eigen regio met de Midden Nederland Competitie (MNC), ook wel de in Memoriam Hans van den Hengel (HvH) Jeugdcompetitie genoemd. Heb je al wat ervaring opgedaan, dan kun je meedoen met de landelijke wedstrijden die op de kalender van de KNWU worden gepubliceerd. Twee keer per jaar organiseren we bovendien onze eigen clubkampioenschappen. Stel vooral vragen aan je trainers en mederenners, ze vertellen er graag over!

Hoe werkt het verder?

Inschrijven voor de MNC is gratis en kan op de dag zelf bij de organiserende vereniging. Inschrijven voor landelijke wedstrijden doe je vooraf op de KNWU website en is meestal ook gratis.

Je hebt een licentie nodig (aan te vragen via MijnKNWU) en een transponder voor de tijdregistratie (bestel hier de betreffende MyLaps ProChip FLEX) die je vervolgens registreert in je MijnKNWU profiel.

Op de dag zelf ben je ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd aanwezig om je in te schrijven, je rugnummer op te spelden en het parcours te verkennen. Voor de start van je eigen wedstrijd is het ook leuk om je clubgenoten aan te moedigen. En na de wedstrijd blijf je nog even voor de prijsuitreiking.