• Woensdag

  • 19:00 – 20:30

  • WV Eemland

  • Donderdagavond competitie

  • 19:00 – 20:30

  • WV Eemland

  • Weekend (Duurrit)

  • Wordt samen gepland

  • Weg

Woensdag training

Wielervereniging Eemland biedt elke woensdagavond de mogelijkheid voor elke sportieve fietser om op haar parcours in Amersfoort onder begeleiding gericht en in een leuke sfeer te werken aan je fietsconditie. In de winter periode wordt er off-road op een eigen (deels verlicht) veldrit parcours gereden. Je kunt hieraan deelnemen met een cyclocrosser, mountainbike of gravelbike.

Ben je nog geen lid?

Lid worden

Of schrijf je in via Inviplay om deel te nemen aan een losse training (7 euro per training) en meld je vooraf bij de trainer om je verder wegwijs te maken. Voor WV Eemland leden is deze training gratis.

De trainingen zijn bedoeld voor fietsers die ook in een groepje een stapje gerichter willen trainen. Het is wel van belang dat je vertrouwd bent met je fiets en ook het liefst met het rijden in (kleine) groepen. De training is zo opgezet dat er voor alle niveaus voldoende uitdaging is. Met sprintjes, blokjes, korte wedstrijdvormen, fietsbehendigheid en voldoende herstelmomenten zorgen de trainers voor een leuke en gevarieerde training.

De bedoeling is om op de racefiets circa 1.5 uur intensief bezig te zijn. In de periode van oktober tot en met februari wordt er op de cyclocrossfiets of MTB getraind. De trainingen in de winter zijn vooral bedoeld om te ‘overwinteren’ en niet echt op de wedstrijdcrossers gericht. Wel zijn er ook deelnemers die meedoen aan regionale competities zoals de Midden Nederland Competitie (MNC) veldrijden.

Professionele begeleiding

WV Eemland heeft de mogelijkheid om via de externe trainer voor deze categorieën een kwalitatieve trainingsbegeleiding aan te bieden, tegen een gereduceerd tarief. Bij interesse neem even contact op met de Coordinator Volwassenen.

Testen

Voor de leden van WV Eemland is een groepskorting geregeld voor het uitvoeren van een basale inspanningstest. Het betreft hier niet een test zoals die wordt gedaan bij een sportmedische keuring. Het betreft hier een test die wordt gedaan onder de begeleiding van een Watt-bike medewerker. Doel van deze testen is het vaststellen van bepaalde vermogensdrempels en de bijbehorende hartslagwaardes, indien van toepassing. Deze tests worden 3 keer per jaar gedaan in groepsverband. De resultaten uit de eerste test in november kunnen gebruikt worden om de juiste intensiteit bij een trainingsschema te gebruiken. Resultaten uit de tweede test, na de winter, kunnen gebruikt worden om te kijken of de beoogde progressie bereikt is. De resultaten uit de derde test in april/mei kunnen gebruikt worden om te kijken “waar men staat” en of het aanpassen van de trainingsschema noodzakelijk is. Bij interesse neem even contact op met de Coordinator Volwassenen.

Deel Dit Verhaal, Kies Je Platform!